Ajankohtaista

13. Heinä, 2021

Vuoden 2022 leirit julkaistu

Kesän 2021 kesäleirit 1-5 ovat sujuneet hienosti ja kelitkin ovat olleet suosiolliset jo montaviikkoa. Korona altistuksilta ja tartunnoilta ollaan Mustilassa vältytty. Joitakin peruutuksia sumplittu flunssaisuuksista johtuen. Kiitos leiriläisille ja leiriläisten vanhemmille vastuullisuudesta. Kyselyitä ensikesän leiripaikoista on jo tullut, nyt ne on myös julkaistu, kuten koko kevät 2022!

15. Kesä, 2021

Loppuvuoden 2021 leirit julkaistu

Syyslomaleirejä kyselty jo, vuokrausleiritkin aloitetaan elokuusta lukien.
UUTTA: Varsinaisia äitilapsileirejä ei enää perusteta, sen sijaan äitilapsiparit voi tulla mille tahansa vuokrausleiriviikonlopulle. Loput vapaat paikat jäävät vuokrausleiriläisille, ellei ole jo täyttyneet äitilapsipareista.

12. Kesä, 2021

Kesäleirit 2021 käynnissä

Kesäleiri1 meni hyvin, kelit suosivat ja lämmintä oli. Mukavaa oli ja koronaton. Kiitos kesän ekoille reippaille leiriläisille.

21. Maalis, 2021

Varaudutaan korona rajoituksiin, kesäksi 2021

Varmistaaksemme 2021 kesäleirien onnistumisen mahdollisuuksia, pienennämme kesäleiriläisten määrää lisää. Supistamme nyt siis varalta 10:stä -> 6:een leiriläiseen, joka on vain 1:3 osa, edellisiin kesiin verrattuna. Leiriavustajat 2hlöä per leiri, mahdollisuuksien mukaan, varmistuu lähempänä kesää. Tähtäimessä turvallinen ja mukava leirikesä, minimi porukalla. Enempi omaa tilaa, yöpymiset pareittain ja ratsastustunnit 3:n hlö:n ryhmissä. Leiripaikkoja ei siis riitä kaikille halukkaille, peruutuspaikkoja kannattaa jonottaa.

1. Maalis, 2021

Poikkeusolot koronasta johtuen 8.3 alkaen

Vuokrausleirit (VL) peruttu poikkeusolojen ajaksi. Sen sijaan, voimme ottaa muutamia etäopiskelioita aivan kuten viimekeväänäkin. Etäopiskelupaikkoja voi ostaa verkkokaupasta.

http://mustilanfarmi.mycashflow.fi/

10. Tammi, 2021

Hiihtolomaleirit 2021-02 pidetään ja VL:t käynnistyvät 2021-03

Koronan leviämisvaihe vaikuttaisi pysyneen kurissa, joten valmistautuminen hiihtolomaleireihimme on voinut alkaa tammikuussa. Syksyn vuokrausleirejäkin pitänyt ja tykätty "pikku Anna" Ansku ohjaa leireillämme. Tervetuloa, terveinä.

1. Joulu, 2020

Leirit tauolle talveksi

Syksyllä koronatilanne pahentunut, uusia rajoituksia tullut ja lisää odotettavissa, jos leviämisvaihe ei pysähdy. Tästä johtuen, 1.12.2020 alkaen ratsastusleirit tauolla. Helmikuun talvilomaleirit pyrimme pitämään, mutta max5:llä leiriläisellä. Keväällä ryhdymme palaamaan normaaliin toimintaan ja valmistautumaan kesäleireihin. Tavoitteena ottaa "vain" max10 leiriläistä per kesäleiri.

31. Loka, 2020

Kesäksi hoitoon tulleet hevoset poistuneet mustilasta

Yhteistyökumppani toimitti kesälaitumillemme terveyden kohennus hoitoon toistakymmentä hevosta. Lisäksi toimitti leiritoiminnan tukemiseksi noin 10 ratsastustunti hevosta. Kesäleiriläisten iloksi syntyi ratsastuskäyttöön tarkoitetuista tammoista kaksi tervettä ylläri varsaakin. Tämä kaikki kokonaisuudessaan kulutti liikaa resurssejani 5kk:n ajan ja haittasi näin vakavasti talouttani ja mainettani. Koska, olemme tarvinneet poikkeuksellisen paljon eläinlääkärikäyntejä. Koska suurinosa hevosista tuli mustilaan todella huonossa kunnossa, josta seurasi se että niistä kyläläiset sekä asiakkaat tekivät eläinsuojeluilmoituksia alkuun toistuvasti. Aluehallintaviranomainen kävi selvittelemässä tilannetta ja yhteistyössä useiden paikallisten eläinlääkärien ohjeiden ja neuvojen kanssa, saatiin kuin saatiinkin kaikki hoidettua hyvään kuntoon. Yhteistyö hevostoimittajan kanssa päättyi lokakuun aikana erimielisyyksiin, lähinnä kesän kustannusten kannosta, sen jälkeen molemminpuoliseen epäluottamukseen. Mikäli erimielisyydet päätyvät riitaisina oikeuteen asti, niistä seuraa uutisia sitten myöhemmin. Tällöin tulen tiedottamaan julkisten oikeusistuntojen ajoista, joihin kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan.

24. Loka, 2020

Mustilan Farmi down shiftaa koronan ajaksi

Korona kevään rajoitukset, sekä syksyn koronan karanteeni määräysuhat huomioiden, toistaiseksi kaikki operatiiviset kulut on pakko laskea minimiin. Lisäksi kun huomioidaan haastavan yhteistyön päättyminen edellisen hevostoimittajan kanssa, tässä tilanteessa ei juuri muutakaan kannata tehdä. Pudotan ratsastuskäytössä olevien hevosteni määrän kuuteen ja rajoitan toistaiseksi kaikkien leirien enimmäismääräksi enintään 6 leiriläistä. Irtisanoin täyspäiväiseksi palkatun tallimestarin / ratsastustuntien pitäjän. Keskityn toistaiseksi toimittamaan itsenäistä ratsastusta sisältäviä palveluja. Tilaan tarvittaessa tuttuja hyviä ohjaajia kuten Jennien, joka jatkaa entiseen malliin tullen silloin tällöin viikonlopuiksi. Toki, olen avoin uusille yhteistyökumppaneille esim keväällä jos korona uhista oltais jo selvitty. Kesän 2021 jälkeen toiminnan voisi nostaa taas entiselle tasolleen noin 20:neen terveeseen ja turvalliseen ratsuun kesäksi 2022.

16. Loka, 2020

Koronan altistus karanteenissa 24.10.2020 asti

Syyslomaleiriläinen oli tullut leirille koronaan sairastuneeseen altistumisesta piittaamatta, vaikka olisi pitänyt olla seuranta karanteenissa. Leiriläinen oli alkanut oireilemaan 15.10.2020 heti leirin päätyttyä 14.10.2020. Positiivinen testitulos oli tullut 16.10.2020, jonka jälkeen tartuntatautien yksiköstä otettiin yhteyttä ja käskettiin keskeyttää syyslomaleiri2 heti 16.10.2020. Sen jälkeen ensimmäiset leiriläiset ja farmilaiset jäivät seurantakaranteeniin 24.10.2020 asti. Jälkikäteen selvisi ettei kukaan mustilassa altistuneista ollut saanut tartuntaa. SRL:n toimittamia rajoita ja rajaa koronan varotoimia noudattamalla, oletettavasti auttoi estämään viruksen leviämistä leirillä.

1. Syys, 2020

Uutta henkilökuntaa aloittanut mustilassa

Tuija Pyykkö aloitti tallimestarina ottaen hevosten terveydenhoidon ja ratsastustuntien pidon haltuunsa. Arkiset perustallityöt hoitaa Katriina ja muut talkoisiin tulleet avustajat.

1. Syys, 2020

Uusia palveluja julkaistu arkipäiville

Etätyöpäivät, tykypäivät jne palaverit, voi nyt tulla pitämään rauhalliseen hevostalli ympäristöön. Lisää tietoja palvelut sivulta.

31. Elo, 2020

Syksy 2020 käynnistyy, vuosi 2021 kesään asti julkistettu

Kesäleirit 2020 ja elokuun äitilapsileirit pidetty. VL ryhmät aktivoitumassa, VL1 ryhmä aloittaa 4.9.2020 ensimmäisenä viikonloppuleirinsä. Välipäivä,- ja talvilomaleirit julkaistu, sekä äitilapsileirit. Kesäleirit 2021 julkaistu kotisivuilla kaikki. Ilmaantuvat verkkokauppaankin pikapuolin, sähköpostitse varauksia voi jo lähettää.

13. Heinä, 2020

Kesäleirit 2020 puolessavälissä, kesää 2021 avataan jo myyntiin

Kesäleirit 2020 ovat sujuneet haastavasta korona-ajasta huolimatta hyvin, kiitos vanhemmille ja leiriläisille jotka ovat tunnollisesti noudattaneet annettuja toiminta ohjeita.
Ensikesään on tullut jo paljon kyselyjä, jotkut haluaa porukkansa taas uudelleen samalle leirille yhdessä. Syyslomaleirit täyttyvät nopeasti, sinne ei millään mahdu kaikki halukkaat. Onneksi vaihtoehtona on viikonloppujen "vuokraus/valmennusleirit" joissa voi käydä syksyllä vaikka kerrankin, tai jatkaa vaikka läpi talven ja saada opetusta päästä ensikesänä leiriavustajaksikin.

27. Touko, 2020

SRL:n korona ohjeistus kesäleireille on tullut

Kesäleiri1:lle otetaan uudet "rajaa ja rajoita" pohjaiset toimintaohjeet käyttöön. Toimintaohjeet annetaan leiriläisille, jokaiselle leirille erikseen sillä leirien edetessä voimme päivittää niitä. Vanhemmat saavat osansa ohjeista esim leirilletuomiseen liittyen oman wa ryhmänsä kautta.
Osa on hankkinut leiripaikat verkkokaupan kautta, automaattisen tilausvahvistuksen saatua voit olla varma että paikkanne on voimassa. Kaikki verkkokaupan kautta tulleet tilaukset on käsitelty ja varauksenne voimassa. Viikko ennen leiriä teihin otetaan yhteyttä, ensisijaisesti puh numeroon whatsapin kautta, vaihtoehtoisesti sähköpostitse tai sms-txt viestillä.
Mikäli vielä epäröitte koronan takia kesäleirille osallistumista, ilmoitathan siitä ajoissa. Moni jonottaa peruutuspaikkoja ja voi olla halukas tulemaan tilalle. Jos leiripaikka puuttuu, kannattaa ilmoittautua jonottamaan peruutuspaikkoja.
UUTTA: Otan leiriavustajia nyt kahden sijaan kolme, jokaiselle leirin ryhmälle omansa. Valmennusleiriläis konkarimme ovat edelleen etusijalla, mutta nyt myös kesäleirillä 2020 jo olleet voivat hyvinkin mahtua vielä mukaan esim heinäkuulle.

5. Touko, 2020

Kesäleirit 2020 pidetään suunnitellusti

Korona rajoitukset helpottavat, eli pystymme pitämään kesän ratsastusleirit suunnitellusti. Jokaiselle leirille perustetaan viikko etukäteen whatsapp ryhmänsä jossa tulee lisää ajankohtaisia tietoja. Varotoimenpiteitä on ja niihin keskitytään edelleen koko kesän.

27. Maalis, 2020

Korona kevään rajoitetut tuotteet julkaistu verkkokaupassa

Korona rajoitukset vaikuttavat viikonloppujen leireihin, joita lykätään elo,- ja syyskyylle. Valmennusleirit (VL) ovat toistaiseksi tauolla. Tilalla on 5h mittaisia päiväleirejä. Irtotunnit ja maastoratsastukset pidetään rajoitetummin kuin normaalisti. Verkkokaupassa ovat Korona kevään tuotteet omassa tuoteryhmässään erityis rajoituksin ja hinnoin. Verkkokaupasta löytyy tällähetkellä kaikki mitä on saatavilla ja mitä on vapaana. Kotisivun normaalien tuotteiden tietoja ei ole päivitetty korona rajoitusten vaatimalle tasolle joten ne eivät toistaiseksi ole käytössä, paitsi jos löytyy verkkokaupastamme.

http://mustilanfarmi.mycashflow.fi/

Keväällä ratsastelu siis jatkuu koronasta huolimatta, tietyin rajoituksin ja varotoimin. Peruuntuvat ratsastusleirit on nyt tärkeää siirtää yhteistyössä uuteen ajankohtaan ja välttyä näin varausmaksujen menetykseltä, sekä mahdollisten loppuosien palautuksilta. Ponnistellaan yhdessä korona haasteiden yli jotta kovasti pidetty pieni hevos farmikin selviytyy. Lisätietoja lähetetään jokaiselle leirille tulijoille johon korona rajoitukset varmuudella vaikuttavat. Tsemppiä kaikille ja voimia, toivottaa mustilan farmin väki.

23. Maalis, 2020

Ajankohtaista tietoa toiminnastamme 13.4. asti

Terveisiä Mustilasta!

Myös me Mustilan Farmilla seuraamme tarkasti valtakunnallista tilannetta koskien koronavirusepidemiaa. Ihmisten terveys ja turvallisuus on ensisijainen asia ja myös hevosten hyvinvoinnista haluamme huolehtia kuten tähänkin asti. Olemme seuranneet tarkasti Suomen ratsastajainliiton suositukset ja etenemme niiden mukaisesti.

Mustilan Farmilla rajoitetaan kävijöiden määrää toistaiseksi. Tallimme hevosten tulee kuitenkin edelleen saada liikuntaa ja tulemme jatkamaan hevosten maasto- ja tuntitoimintaa seuraavin edellytyksin:
Rajoitamme kävijöiden määrä minimiin niin, että paikalla ei ole ylimääräisiä, ulkopuolisia kävijöitä, vain tunneille osallistuvat ratsastajat sekä opettaja. Tunneille voi osallistua pareittain (2 ratsastajaa) kerralla ja aikataulutamme tunnit niin, että paikalla ei ole samanaikaisesti useita henkilöitä.

Teemme parhaillaan tuntisuunnitelmia niin, että ratsastajat välttäisivät lähikontakteja mahdollisimman paljon. Erityshuomioita kiinnitämme varusteiden desinfiointiin sekä tallin ja varustehuoneen hygieniaan. Tunneille osallistuvilla tulee olla hanskat kädessä ja ratsastajat huolehtivat omasta käsihygienistaan ennen ja jälkeen tallille saapumistaan.

Huomithan, että tallille tai ratsastamaan ei pidä lähteä lainkaan, jos on flunssan oireita.

Hevosten hyvinvointi on meille tärkeää ja haluamme varmistaa, että kaikki hevosemme pääsevät edelleen liikkumaan tarpeeksi. Meidän henkilökuntamme ja tallin kapasiteetti tulee muutenkin olemaan kovilla tämän poikkeuksellisen ajan, joten toivomme, että ymmärrätte toimenpiteidemme merkityksen koko Farmin tulevaisuuden ja hevosten kannalta.

Tulemme tiedottamaan tarkemmista tuntiaikatauluista lisää lähiaikoina. Järjestämme paritunteja sekä maastoretkiä 29€/hlö. Mikäli haluat ratsastamaan ota yhteys talli@mustilanfarmi.fi

18. Joulu, 2019

Ratsastustuntien ja valmennuksien aikataulut päivitetty

Mustilan Farmin uuden opettajan Jonna Junnosen pitämät ratsastustunnit päivitetty sivuille. Jonna pitää arkitunteja ti-to sekä viikonloppuisin leirien tunteja. Tutustu aikatauluihin >>

18. Joulu, 2019

Jonna Junnosen valmennustunnit -20% ennen joulua

Anna itsellesi tai ystävälle elämyslahja jouluna - kehity ratsastajana Mustilan farmin uuden opettajan Jonna Junnosen johdolla. Valmennustunnit ostettavissa yhdelle tai kahdelle. Joululahjakampanja voimassa jouluun asti verkkokaupassamme: http://mustilanfarmi.mycashflow.fi/campaign/2/joulu

3. Marras, 2019

Kesäleirit 2020 -kilpailu

Voita kesäleiri Mustilan Farmilla! Jaa oman kesäleirimuistosi Mustilasta Instagramissa ja osallistut arvontaan jossa voi voittaa kesäleirin. Kilpailuaika alkaa sunnuntaina 3.11.2019 ja päättyy 30.11.2019. Kilpailuun voi osallistua vain julkisilla kuvilla Instagramissa. Kilpailussa tulee käyttää tunnistetta #kesäleirit2020 ja #mustilanfarmi ja lisäksi Mustilan Farmi tulee tägätä kuvaan. Yksi muisto on yksi postaus, postauksessa voi olla useampi kuva. Kaikki erilliset postaukset / muistot osallistuvat arvontaan. Yksi henkilö voi osallistua arvontaan usealla eri postauksella / muistolla. Kilpailuajan päätyttyä Mustilan Farmi arpoo yhden (1) henkilön, joka saa itselleen valitsemansa kesäleirin. Mikäli voittaja on jo ostanut itselleen kesäleirin, kesäleirimaksu hyvitetään voittajalle. Tarkemmat säännöt löydät sivuiltamme.

Onnea arvontaan!